אנזימי לבלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2004 | 17:02 | מאת: שמואל

שלום דוקטור כ 5 חודשים אני סובל מגרפסים בתדירות גבוהה לבדיקת הענין עשו לי בדיקת גסטרו עם הצינורית אך לא מצאו דבר. יש לציין שביום כיפור צמתי ועדיין הגרפסים המשיכו למרות הכל.. הרופא החליט לתת לי תרופה creon 10000 ושולח אותי לבדיקת לקטוז עכשיו שאלתי היא האם נתינת תרופה של אנזימי לבלב היא במקום ואם לא האם היא מזיקה? האם לקיחת התרופה היא חד פעמית ואז מצב האנזימים מתאזן? האם היה נכון אם הרופא היה מציע לי לעשות בדיקת אנזימים לפני נתינת התרופה?

17/10/2004 | 16:17 | מאת: ד"ר אייל גל

תפקידי אינו לבקר או לשפוט את טיפולם של עמיתי הרופאים. לאנזימי לבלב יש לעתים פעילות של שיפור בעיכול והפחתת תופעות כגון גזים במערכת העיכול ויש רופאים הנותנים אותם למטרה זו. אם יש לך שאלות לגבי נחיצות הטיפול שניתן לך, פנה לרופא המטפל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול