אנא עזרו לי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/10/2004 | 08:14 | מאת: דותן

שלום רב, אני עומד לעבור בעוד שבועיים מהיום ניתוח להסרת המעי גס, ניתוח הפאוץ' , מאחר ואני חולה קוליטיס מזה כ 5 שנים ללא הצלחה בטיפול התרופתי. כחלק מהבדיקות השגרתיות לפני הניתוח עשיתי בדיקת CT ונתגלו אצלי 2 ציסטות בגודל 3 ס"מ כל אחת בכבד, מזה אומר, זה סרטן? רציתי לשאול האם בניתוח שאני עושה כשפותחים לי את הבטן, האם ישנה אפשרות שהמנתח יוכל להיפטר מהציסטות או שאני אצטרך לעבור ניתוח מיוחד ויפתחו לי את הבטן שוב,כדי להיפטר מהציסטות הללו? אני עושה את הניתוח בבית החולים איכלוב, בצוות של רבאו, האם הם מוסמכים לביצוע הפיצוץ של הציסטות? בבקשה עזרו לי כל הבעיות נוחתת עליי ואני לא יודע מה עושים עם זה. בברכה, דותן.

15/10/2004 | 21:22 | מאת: ד"ר אייל גל

ציסטות בכבד הן ממצא שכיח בבדיקות הדמייה כגון CT ואולטראסאונד, רב הציסטות הן ציסטות פשוטות שאינן גורמות לבעיה ואינן דורשות טיפול. אני מניח שהרופא שלך עבר או יעבור על הבדיקות והוא יסביר לך את משמעות הממצאים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול