בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/10/2004 | 08:09 | מאת: יוסי

שלום ד"ר נשלחתי לצילום קיבה,ושט,ותרסריון בגלל כאבים בחזה.מאחר ולפני 3 שנים בבדיקה דומה נמצא אצלי רפלוקס טופלתי בלוסק והיה חשש שהרפלוקס חזר. תוצאות הבדיקה :ושט-מעבר חופשי לא הודגם בקע דיאפרגמטי ואף לא רפלוקס ושטי. קיבה במנח רגיל,פריסטלטיקה תקינה. תריסריון -מעבר מיידי אין עדות לשינויים חולניים. האם משמעות הבדיקות שאין לי רפלוקס או שיש צורך בעוד בדיקות?. חזרתי לשימוש בלוסק לפי המלצת הרופא המשפחתי ויש שיפור. האם יש צורך לראות רופא גסטרו?

15/10/2004 | 21:16 | מאת: ד"ר אייל גל

צילום וושט קיבה אינו בדיקה רגישה מספיק לזיהוי רפלוקס לעומת גסטרוסקופיה שהיא מדוייקת הרבה יותר. התגובה ללוסק היא גם כן קריטריון לנוכחות רפלוקס. אם הבעיה מופיעה בתדירות גבוהה מומלץ לפנות גם לגסטרואנטרולוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול