צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/10/2004 | 20:55 | מאת: sigal

שלום רב, בקשתי סרולוגיה לצליאק ובדקו לי אנטי טרנסגלוטמינה ו iga בלבד. האם ערכים נמוכים של שניהם מראים שאין צליאק? לא קבלתי תשובה האם אנטי אנדומיזיאל עצמו שלילי או חיובי. אילו עוד נוגדנים אמורים לבדוק לחשד למחלה מסוג זה? אני עצמי נמנעת המון זמן מגלוטן עקב בעיות עם הקיבה. בברכה, סיגל

14/10/2004 | 22:50 | מאת: ד"ר אייל גל

אנטיטרנסגלוטמינז הוא נוגדן רגיש מאד לגילוי צלייק ואם הוא תקין ורמת IgA תקינה הסבירות לצלייק נמוכה מאד. אם רמת IgA נמוכה אז בדיקת הטרנסגלוטמינז אינה מספקת וכדאי לבדוק גם אנטי גליאדין IgG ולקחת ביופסיות. ד"ר גל

29/10/2004 | 15:28 | מאת: מירון שמאי

בקשה להשגת מידע כל שהו על מחלת הצלייק כל מידע ,כולל כל הבדיקות הניצרכות והיכן אפשר לגשת כדי לקבל טיפולים ולבצען

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול