קולוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/10/2004 | 16:17 | מאת: אמא מודאגת

אילו מחלות ניתן למצוא בבדיקת הקולוסקופיה? האם קרוהן הינה המחלה היחידה? האם ישנה בדיקה קלה יותר מאשר הקולוסקופיה שניתן לבצע בשביל לבדוק את המעי הדק והגס? תודה על התשובה

14/10/2004 | 22:28 | מאת: ד"ר אייל גל

זו הבדיקה המדוייקת ביותר לאבחון מחלות במעי הגס ואין לה תחליף מבחינת גילוי דלקת במעי הגס. לגבי המעי הדק קיימת היום בדיקת הקפסולה האנדוסקופית בה בולעים גלולה המכילה מצלמה ויכולה לזהות דלקות או מחלות אחררות לאורך כל המעי הדק (לעומת קולונוסקופיה היכולה לבדוק רק את קצה המעי הדק). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול