קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/10/2004 | 14:27 | מאת: נורית

אדם שסובל ממחלת קרוהן איך אפשר לדעת אם יש לו גם מעי רגיז? איך אפשר לדעת כשהוא סובל מכאבים אם זה הקרוהן או מעי רגיז? לפי מה קובעים שיש לאדם גם מעי רגיז אם הוא סובל מקרוהן? תודה

14/10/2004 | 22:19 | מאת: ד"ר אייל גל

האבחנה קשה בין שתי המחלות ובמיוחד באנשים בהן מצויות שתיהן בבת אחת. לרוב מסתמכים מלבד על התלונות (שלשול, כאבי בטן) גם על יתר המדדים כמו ספירת הדם, שקיעת הדם, ירידת משקל, תלונות ליליות וקשר למתח נפשי וכן על דברים אובייקטיביים כמו דימום או בדיקות הדמייה. ד"ר גל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול