קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 22:45 | מאת: ישמעלה

אני מטופלת ברפסל. לאחר תקופה ארוכה של חופש ללא תרופות אני נאלצת לחזור אליהן עם השאלה הגדולה: האם לקחת רפסל כל יום (נרות וחוקנים) שזה לא נעים או לקחת בהפסקות כרגע אני יכולה יומיים כן ויום לא . מנסיון, זה יתרחב אני מקוה עד לפעם בשבוע ללא התפרצויות, האם מבחינה רפואית עדיף שאקח כל יום תרופה או שמספיק מה שאני עושה- מורידה תדירות - מה זה אומר לגבי התפתחות המחלה? האם אני מרפאה את הדלקת או רק מרדימה אותה. מה עדיף לאורך זמן? יש נתונים בדוקים - אחוזים למשל???

14/10/2004 | 10:19 | מאת: ד"ר אייל גל

לא אוכל להתייחס למקרה הספציפי שלך ועליך להתייעץ ברופא המטפל. באופן עקרוני אנו ממליצים על טיפול תרופתי רציף גם כדי למנוע התלקחויות או להקטין את עוצמתן וכדי להוריד שכיחות סיבוכים בעתיד כגון סרטן המעי הגס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול