anti - transglutamina

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 21:40 | מאת: יהודית

לבתי (בת 4.7 שנים ) בוצעו בדיקות דם שגילו רמות גבוהות של anti - transglutamina 30 AU/ML וכן endomysial ab חיובי. כן נמצא כי רמת הברזל הפריטין והגלידין בגדר הנורמה. האם תוכל להסביר את משמעות התוצאה והבדיקה ועל אילו דברים זה יכול להצביע

12/10/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר אייל גל

בלי להתייחס למקרה הספציפי רמות גבוהות של אנטי גליאדין ואנטי TTG חשודות מאד למחלת צלייק (רגישות לחלבון החיטה) כשהבדיקה המדוייקת ביותר היא ע"י ביופסיות מהתריסריון. ממליץ לך להתייעץ בפורום גסטרו ילדים בתפוז או ב YNET . ד"ר גל

12/10/2004 | 22:29 | מאת: יהודית

תודה על התשובה המהירה ברצוני לשאול בנוסף האם ביופסיה היא האפשרות היחידה לבדוק או שיש אפשרות לדיאטה מסוימת ולאחריה בדיקות נוספות/אחרות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול