מחלת דיברטיקוליטיס בגיל צעיר..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 15:11 | מאת: ניסים.פ

שלום לך, אני בן 38 עם בעית מישקל מאוד קשה, ליפני כחודש היתפרצה אצלי המחלה בידיוק בפריז בטיול, אושפזתי שם למשך שבועיים בערך עם טיפול של 12 כדורי אנטיביוטיקה 500 m ליום. היום אני בארץ ולאחר היתיעצות עם פרופסור בעניין לדבריו אני צריך לעשות ניתוח להצרת קיבה עם "טבעת" ולאחר שלושה חודשים לעבור ניתוח בבעית המחלה. האם תוכל לתת דעתך בעניין ועל המחלה ביכלל (ביקצרה) ? מה הסיבה לגילי (יחסית ) הצעיר למחלה זו? האם זה קשור לבעית המישקל שלי? תודה לך מראש.

12/10/2004 | 21:21 | מאת: ד"ר אייל גל

דיברטיקולי (סעיפים) במעי הם מעין כיסים היוצאים מדופן המעי כלפי חלל הבטן. לרב הם מופיעים בגיל מבוגר ואינם סימפטומטיים, בחלק קטן מן המקרים יש סיבוכים כמו דלקת (דיברטיקוליטיס), דימום או התנקבות. בצעירים הסיבה להופעת סעיפים אינה ברורה ויש הקושרים אותם ללחץ מוגבר במעי כתוצאה מעצירות, חוסר אכילה מספקת של סיבים, השמנה או לחולשה מולדת של דופן המעי. לרב נהוג לנתח את הסעיפים אם קיימים ארועים חוזרים של דיברטיקוליטיס או דימום וניתן למקם את האזור החולה. איני יכול לתת לך יעוץ ספציפי דרך הפורום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול