קולוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 14:20 | מאת: אמא מודאגת

שלום! המליצו לביתי לעבור בדיקת קולוסקופיה עקב חום עולה ויורד כבר חודש וחצי בוצע לה בדיקת סי טי צילום בטן חריפה וצילום ושקיפות מעיים דקים מה ניתן לראות בבדיקה זו שלא ניתן לראות בבדיקות שכבר בוצעו לה? ומהו הליך של הבדיקה? תודה רבה

12/10/2004 | 14:25 | מאת: אמא מודאגת

שכחתי לציין: 1. שהבדיקות שביצעו לה יצאו תקינות לא נמצא משהו חריג. 2.היא בת 19. 3.היא עברה ניתוח לפני כחודשיים לכריתת התוספתן. 4. כל בדיקות הדם יצאו תקינות. תודה שוב פעם

12/10/2004 | 21:16 | מאת: ד"ר אייל גל

קולונוסקופיה היא בדיקה הנעשית ע"י צינור גמיש עם מצלמה בקצהו המוחדר דרך פי הטבעת ומשמש לבדיקת המעי הגס שאינו מודגם בבדיקות שציינת, קיימת גם אפשרות לחדור לקצה המעי הדק ע"י הקולונוסקופ כדי להעריך בדייקנות רבה יותר את האפשרות של מחלת קרוה'ן (דלקת של המעי). הבדיקה נעשית בטשטוש ואחרי הכנה ע"י חומר משלשל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול