בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2004 | 13:04 | מאת: גיל

אני בן 23 הסובל מזה כמה שבועות מכאבים בבטן הרופא שלך אותי לעשות בדיקת אולטרא סאונד .בבדיקה שעשיתי הכל נמצא תקין חוץ מציסטה פרניכמתית קטנה בכליה מימין.וריבוי גזים - כתוב שהלבלב לא הודגם טכנית עקב ריבוי גזים. השאלה שלי היא: 1) מהי הציסטה שיש לי-האם צריך לטפל בזה? 2)ממה נובעים ריבוי הגזים אצלי?

12/10/2004 | 21:12 | מאת: ד"ר אייל גל

ציסטות בכליות הן ממצא אקראי שכיח ולרב חסר משמעות בבדיקות US, עליך להתייעץ ברופא המשפחה. בכל האנשים קיימים גזים במעי ומכיוון שאוויר מפריע לגלי הקול של האולטראסאונד הדבר יכול לגרום להדגמה לא טובה של אברים הנמצאים מאחורי המעי כמו הלבלב. נוכחות גזים במעי אינה מצביעה על פתולוגיה כלשהי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול