גסטריטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/10/2004 | 23:43 | מאת: דור

שלום רב- אני בן 35 לפני 4 חודשים עשיתי צילום ושק קיבה בעקבות מעין תחושה של צרבת בבית החזה וכן מדי פעם באזור צד שמאל של הבטן מעל הטבור מתחת לצלע (למרות שנכון להיום אני מרגיש בתופעה של צרבת באזור בית החזה לעיתים רחוקות).ממצאי הצילום היו: ושט תקין,הקיבה בעלת רירית גסה בעקומה הגדולה שמתאים לגסטריטיס היפרפלסטי ע:ש מנטריה, בצל התרסריון בלי שינויים,דיברטיקול די גדול בחלק הרביעי של קשת התרסריון.הרופא קבע שיש לעשות גסטרטקופיה שמטרתה לשלול כיב או ממאירות בקיבה וכן ברור של רירית היפרטרופית בגוף הקיבה לפני 8 ח' עשיתי בדיקת קולונסקופיה בעקבות תלונות של שלשולים עצירות וכו לפעמים יציאה קשה וכן מדי פעם הייתי רואה דם בצואה.ממצאי הבדיקה היו על דרך השלילה תסמונת המעי הרגיש וכן טחורים קצט גדולים שהפרטולוג קבע שהם נורמלים, הרופא נתן מרשם של לוקוטל וסיבים תזונתיים ואמר שגם אם תראה דם לפעמים לא לשים לב - אני החלטתי לא לקחת תרופות אלו ע"ס הפורום שלכם שלפעמים יכול ויהיו תופעות לוואי, וכן מודה אני שאני אדם רגיש שתמיד בעבר לפני בחינה הייתי משלשל ונכון להיום גם לפני אירוע חשוב אני משלשל, נכון להיום מרגיש מעולה מבחינת מערכת העיכול. השאלות: 1- מה הם אותם ממצאים שמצאו בצילום ושט קיבה 2-האם ניתן לבדוק את אותם ממצאים בדרך אחרת ואם בכלל יש צורך בגסטרוקופיה, והאם היא מסוכנת מה עוד שאנוכי רזה,וגם הגרון צר 3- נכון להיום בעיותי בהקשר : יש לפעמים ימים שהנני סובל מליחה כבר מס' שנים האם זה יכול להיות קשור, וכן כאב תחושת שריפה בצד שמאל של הבטן מעל לטבור מתחת לצלע האם זה יכול להיות קשור, וכן לפעמים לאחר האוכל אם אני עושה פעילות של הליכה כאב באותו מקום או כמו שאמרו לי שהייתי ילד שזה קשור לתוספתן שעד היון אינני יודע מהו, כמו כן לפני 4 שבועות התחיל כאב בבית החזה - נעשה צילום חזה ויצא תקין תודה מראש להענות וכן מתנצל על האורך

12/10/2004 | 09:32 | מאת: פרופ' ירון ניב

הפורומים העוסקים בבריאות אינם באים להחליף את הרופא היועץ ויהיה זה רופא המשפחה או רופא מומחה. מקריאת מכתבך התרשמתי כי אתה אדם רגיש ביותר ולכן תשובות פורמליות בפורום כשלנו עלולות לגרום לך נזק. אתה זקוק לקשר בלתי אמצעי עם הרופא שיוכל להוציא הבלתי רלבנטי ולהתרכז ברלבנטי על מנת להביא לך תועלת ולא להחמיר המצב. אתייחס, לכן, רק לשאלתך אם לבצע גסטרוסקופיה. התשובה היא כן. אם בצלום בליעת בריום יש חשד לממצא כמו מחלת מנטריה או דלקת - יש לאשר או לשלול הדבר ע"י נטילת דגימות למעבדה.

12/10/2004 | 11:07 | מאת: דור

תודה על התשובה ההוגנת ok- אבל בעברית אפשר להסביר מזה מנטריה הזאת או הדלקת שייתכן ומדובר בה,והאם בבדיקת הקולונסקופיה שעשיתי לפני 8 ח' לא היו אמורים לגלות זאת. וכמו כן האם עלי לחשוש מהגסטרוקופיה תודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול