כאבים בושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/10/2004 | 00:30 | מאת: שוש

אני בשנות הארבעים. סובלת לפעמים מכאבים עזים באזור עצם החזה בתחילת הארוחה (במיוחד עם מזונות מטוגנים או שומניים). לאחר כ-2 דקות הכאבים חולפים כלא היו. בצילום רנטגן ובגסטרוסקופיה לא נמצא דבר.התופעה נמשכת מספר שנים. מה זה יכול להיות? האם חייבים לטפל בתופעה? איך?

11/10/2004 | 22:23 | מאת: ד"ר אייל גל

צריך לזכור שבחולים עם רפלוקס של חומצה לוושט באחוז גבוה של המקרים לא נמצא דבר בגסטרוסקופיה. לפעמים מנסים טיפול בתרופות מונעות הפרשת חומצה ובודקים את ההשפעה על הסימפטומים. כמובן שייתכן שהכאבים הם ממקור אחר ולא ממערכת העיכול ואז הטיפול לא יעזור. ד"ר גל

12/10/2004 | 00:03 | מאת: שוש

תודה על התשובה המהירה. מה הסכנות במצב של רפלוקס של חומצה לוושט שאינו מטופל בתרופות מונעות הפרשת חומצה? האם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי או לנסות דיאטה ללא מזון מטוגן? באיזה תרופה כדאי להתחיל?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול