קוליטיס וסרטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/10/2004 | 02:11 | מאת: רונית

בכל מקום שמצאתי סרטן במעי תואר כמתפתח מתוך פוליפ ?!? אם כך למה אני צריכה לעשות קולונוסקופיה כל שנתיים כשאין לי פוליפים בכלל בבדיקה? האם הסרטן יכול להתפתח אחרת ? אשמח גם אם תוכלו להפנות אותי למידע מפורט יותר רצוי בעברית.

10/10/2004 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

הסרטן המתפתח בחולי קוליטיס הוא בעל התנהגות ביולוגית שונה מסרטן מעי גס הנמצא באנשים ללא קוליטיס והוא עלול להתפתח ללא שלב מעבר של פוליפ וכן להתפתח מהר יותר מסרטן רגיל. הופעת שינויים טרום סרטניים בחולי קוליטיס מחייבת כריתה של כל המעי הגס בגלל הסיכון הגבוה להתפתחות סרטן תוך זמן קצר יחסית וללא סימנים מקדימים כמו פוליפ. ד"ר גל

11/10/2004 | 00:08 | מאת: רונית

תודה על המידע, איפה אפשר למצוא עוד מידע? נאמר לי לעשות קולונו כל 3 שנים. האם יש טעם לעשת קולונו וירטואלי לפחות פעם אחת, בין קולונוסקופיות? האם בוירטואלי אפשר לראות מה קורה בדופן המעי ??? האם הוא יכול לשמש בייסליין?

11/10/2004 | 21:12 | מאת: גבי בן סימון

בס"ד טיפול בצמחי מרפא: כדורי שורש כורכום יכולים להקל משמעותית על מצבך. ניתן להשיג אלי בטלפון: 4247664 - 054 בברכת רפואה שלמה גבי בן סימון

11/10/2004 | 23:31 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מבקש להמנע מפרסומות בפורום, במיוחד שאין שום ביסוס לטענות המופרכות שלך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול