אזהרה-רימיקייד-מתוך העיתונות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/10/2004 | 12:37 | מאת: מרגלית

חשוב http://www.globes.co.il/serve/

09/10/2004 | 19:06 | מאת: בת שבע

למרגלית, תודה על הקישור.(+מה שלומך?) לד"ר גל, מה משמעות האזהרה לחולים שתלויים ברמיקיד? האם המחקר ידוע לכם? האם תוכל להרחיב. תודה

10/10/2004 | 22:42 | מאת: ד"ר אייל גל

לא מדובר על מחקר ספציפי אלא על מעקב פוסט-שיווקי של תופעות לוואי ארוכות טווח של התרופה. החשש כי רמיקייד גורם לעלייה בשכיחות של גידולים בעיקר מסוג לימפומה קיים כבר מספר שנים אם כי בחולי קרוה'ן אין לכך הוכחה ברורה. מדובר על מידע ששוחרר כעת לגבי חולי ארתריטיס (דלקת פרקים) המטופלים ברמיקייד ואצלהם נמצא סיכוי פי 3 להופעת לימפומה לעומת אוכלוסיה שלא טופלה ברמיקייד. גם באוכלוסיה זו מדובר עדיין על מקרים בודדים. אנו כרופאים מחוייבים להמשיך לעקוב אחרי הפרסומים בנושא וליידע גם את החולים לגבי הסיכונים הפוטנציאליים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול