ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2004 | 22:39 | מאת: מיקה

שלום, אני בת 31 והתחלתי לסבול מריפלוקס לפני כשנה. הקושי העיקרי הוא השינה בלילה על משטח ישר כפי שנהגתי. בלילה עוד לפני השינה יש לי קוצר נשימה (קשה לי לנשום). אני נוטלת קונטרולוק בבוקר ובערב וההקלה היחידה היא הצרבות. הרופא הסביר לי שהסוגר של הקיבה נחלש. אני נמצאת אצל דיאטנית ובתהליך של הפחתת משקל. השאלה שלי: האם במשך הזמן (לאחר הרזיה) השריר יחזור לתפקוד כרגיל או שכל החיים אסבול מכך ? הרופא לא ממליץ על ניתוח, לפחות בשלב הזה.

10/10/2004 | 21:45 | מאת: ד"ר אייל גל

הסימפטומים של רפלוקס יכולים להשתפר מאד לאחר הורדת משקל משמעותית אם כי לא ברור אם מדובר בשיפור בתפקוד הסוגר, ירידה בלחץ התוך בטני או גורמים אחרים. מומלץ גם להרים את מראשות המיטה (לשים לבנים מתחת לרגליים הקדמיות של המיטה) כדי למנוע עליית תוכן הקיבה בזמן השינה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול