המשך בירור תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2004 | 18:06 | מאת: שירה

שלום, ברשותך ,אחזור שוב על נתונים שהצגתי בפניך בעבר והשבת לי עליהם , זאת מכיוון שרופא המשפחה מלחיץ אותי מאוד והייתי שמחה לקבל את תגובתך. בת 30 , בבד' דם שגרתית , נמצא GGT , גבוה ובבד' חוזרות יש מגמת עליה (המקסימלי= 109 ) , לא משתמשת בגלולות אלקליין פוספטסאז עלה מעט, בבדיקה חוזרת חזר לאמצע טווח הנורמה. שאר הערכים תקינים. הרופא חושב שמדובר בכולסטאזיס האפשרויות לדעתו:PRIMARY BILIARY CHIROSIS או ממקור אידיופתי. נשלחתי לאולטראסאונד - מירקם וגודל תקין ,ללא ממצאים הרופא מתעקש לשלוח אותי לC.T ובמידה שיהיה תקין מעריך צורך בביופסיה. אני בסטרס לא קטן והייתי רוצה לדעת האם אכן יש צורך בבדיקות אלו. בנוסף הסתבר שאני בתחילת הריון ראשון, האם יש בתפקודי הכבד על פי מצבם כיום ,סכנה או בעייתיות להמשך ההריון. תודה מראש על הסבלנות, אשמח להכוונה

10/10/2004 | 21:38 | מאת: ד"ר אייל גל

ברב המקרים עליה ב GGT בלבד אינה מצדיקה ביצוע ביופסיית כבד אלא אם יש עליה משמעותית באנזימים נוספים של הכבד. מכיוון שאת בהריון כמובן שאין מקום לביצוע CT בטן ויש לדחות ארת הבירור לאחר ההריון. יש צורך לעקוב אחרי אנזימי הכבד במהלך ההריון בקפדנות. קיימות בדיקות דם ספציפיות למחלות כמו PBC (למשל נוגדנים אנטי מיטוכונדריאליים AMA) שניתן לבצע בינתיים, התייעצי עם מומחה כבד או גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול