על משרד הבריאות ומריחואנה רפואית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2004 | 09:22 | מאת: מריפואנה

משרד הבריאות, המריחואנה הרפואית והשינוי הדרוש / גיל לוקסנבורג מריפואנה - מריחואנה לשימוש רפואי, היא מענה קיים ברחבי העולם (כמו גם בישראל) לתופעות לוואי קשות שמתלוות לטיפולי הכימותרפיה שמקבלים חולי הסרטן. המריפואנה ניתנת גם לחולי האיידס כדי להקל עליהם את הבחילות ולעורר תאבון, ומכאן למנוע את ירידת המשקל הקריטית כל כך לחוסן הגוף אצל חולי האיידס. בישראל זה כמה שנים ניתן לבקש ממשרד הבריאות אישור חריג להפקה החזקה ושימוש בסם מסוכן מסוג קנאביס לצורך שימוש רפואי להקלה סימפטומטית. במשרד הבריאות יש נושא משרה שאחד מתפקידיו הוא להחליט בנושא החולים המבקשים אישור לשימוש במריחואנה לשימוש רפואי. את האישורים נותנים כאמור לחולים במצב קשה. חולים שזמנם קצר או שהפגיעה של מחלתם בחייהם כה קשה עד שמשרד הבריאות החליט לתת להם את הסם להקלה על סבלם. עד כמה שידוע לכותב שורות אלה נכון להיום ישנם 9 מחזיקי רשיונות להפקה החזקה ושימוש במריפואנה בתוקף. חולים אלה, גם לאחר הקושי שעברו בהגשת הבקשה לאישור למריפואנה, ממשיכים ליפול בין הכיסאות. אישור ממשרד הבריאות משמעותו שעליך להשיג זרעים בעצמך (דבר שכשלעצמו אינו חוקי במדינת ישראל ולא חוקי לייבאו למדינת ישראל ללא הליך ביורוקרטי נוסף. משרד הבריאות פתר את הנושא הזה בכך שאיפשר לחולה המחזיק באישור לפנות לשאר החולים ולתרום להם זרעים, וייחורי צמחים הקיימים באמתחתו באופן חוקי ,וזאת מיוזמתו האישית של החולה). אחרי שהשגת את הזרעים, עליך להפוך לגנן ולגדל את הצמחים. זמן הצמיחה של הקנאביס מזריעה ועד קציר הוא לרוב כארבעה חודשים לפחות. המשמעות של עובדה זו היא שהחולים ממשיכים לסבול עוד ארבעה חודשים לאחר אישור משרד הבריאות מאחר ואין מענה ישיר למתן המריפואנה לחולים. בינתיים, משרד הבריאות מפנה את החולים לסוחרי הסמים הלא חוקיים בכדי לפתור את המצוקה (לא בהפניה מעשית של החולים באופן ישיר אלא משום חוסר המענה לצורך בתרופה עד שזו תגדל). לחולים כאמור יש אישור להחזיק ולהשתמש במריחואנה, אך לרכוש מריחואנה מסוחר לעומת זאת היא עבירה על החוק (משום השידול לפעולה לא חוקית – הסחר עצמו בסם לא חוקי). במידה וחולה המחזיק באישור נתפס על ידי משטרת ישראל במהלך עיסקת סמים הוא עשוי לאבד את הרישיון לשימוש במריפואנה, וזאת רק בשל לכתו לרכוש את התרופה. המצב היום הוא שרופאים רבים לא מודעים לאפשרות הקיימת לקבל אישור ממשרד הבריאות למריפואנה. בין הרופאים שמודעים על קיומה של האפשרות רבים חוששים מקביעת תקדימים בדבר שימוש במריפואנה במדינת ישראל בשל הפוליטיקה הפנימית של מערכת הבריאות, ורופאים אחרים חוששים לשמם הטוב בקרב החולים האחרים ברגע שיקושר שמם עם האישורים למריחואנה. הסטיגמה של הסם הזה היא כה קשה עד כי רופאים רבים מעדיפים להמשיך לרשום לחולים תרופות נרקוטיות ממכרות הפוגעות בגוף באופן וודאי (מתוך תוצאות מחקרים) לשימוש לטווחי זמן ארוכים יחסית מאשר לעזור להם לקבל אישור לשימוש במריפואנה, שבנזקים מינימאליים יכולה להביא להקלה זהה לאורך זמן. החוק היום מאפשר למשרד הבריאות לתת אישור להפקה, שימוש והחזקה של סם מסוכן, אך לא מאפשר לתת לחולה את הסם עצמו. בכדי לשנות את המצב ולאפשר לחולים לקבל מריפואנה ממשרד הבריאות, באמצעות בתי המרקחת עלינו לשנות את החוק. בואו וחתמו על העצומה למריפואנה: http://www.joint.co.il/joint/jointmedical/petition.php גיל לוקסנבורג [email protected]

15/10/2004 | 12:06 | מאת: גלית

הבנתי שצריך לשנות. אני חולה בקרוהן קוליטיס ועד כמה שהבנתי מהרופאים שלי המריחואנה יכולה להביא להקלה על הכאבים של המחלה. איך אפשר לפנות למשרד הבריאות? יש חולי קרוהן שקיבלו אישור? איזה רופאים בארץ מכירים את היתרונות של המריחואנה ויכולים לעזור עם האישור? חתמתי על העצומה חוץ מזה, איך אני יכולה לעזור לך עם הנושא? אני מאמינה שהמריחואנה יכולה לעזור הרבה בטיפולים רפואיים עם השגחת רופא.

23/10/2004 | 10:21 | מאת: מריפואנה

קודם כל אני מרכז את כל נושא המריחואנה הרפואית בישראל זה כשנה. אני עוזר לחולים להגיש בקשות למשרד הבריאות, כולל כל התהליך שקשור לנושא. חולי קרוהן בעלי אישור יש לפחות שניים (שאני מכיר אישית). אחד מהם בוודאות חולה בקרוהן-קוליטיס. לגבי הרופאים יש בעיה. רופאים במדינת ישראל חוששים להתעסק עם נושא המריפואנה, גם במידה והם מודעים לכך שיש הליך רשמי שניתן באמצעותו לקבל אישור מיוחד לשימוש במריפואנה, הם לא ששים לפעול בנדון ולהוות תקדימים. הרופאים בד"כ ממליצים על שימוש במריפואנה רק לאחר הודעת החולה כי הוא משתמש וכי המריחואנה עוזרת לו להקלה. בינתיים אנחנו עובדים על שינוי החוק כך שהרופאים ירשמו מריחואנה לחולים במקום אישור פרטני של משרד הבריאות (כפי שכתוב בעצומה) ועובדים על להשיג לחולים כמה שיותר אישורים. אני אשמח לקבל ולתת עזרה בנושא לכל המתעניינים גיל [email protected]

23/10/2004 | 10:21 | מאת: מריפואנה

קודם כל אני מרכז את כל נושא המריחואנה הרפואית בישראל זה כשנה. אני עוזר לחולים להגיש בקשות למשרד הבריאות, כולל כל התהליך שקשור לנושא. חולי קרוהן בעלי אישור יש לפחות שניים (שאני מכיר אישית). אחד מהם בוודאות חולה בקרוהן-קוליטיס. לגבי הרופאים יש בעיה. רופאים במדינת ישראל חוששים להתעסק עם נושא המריפואנה, גם במידה והם מודעים לכך שיש הליך רשמי שניתן באמצעותו לקבל אישור מיוחד לשימוש במריפואנה, הם לא ששים לפעול בנדון ולהוות תקדימים. הרופאים בד"כ ממליצים על שימוש במריפואנה רק לאחר הודעת החולה כי הוא משתמש וכי המריחואנה עוזרת לו להקלה. בינתיים אנחנו עובדים על שינוי החוק כך שהרופאים ירשמו מריחואנה לחולים במקום אישור פרטני של משרד הבריאות (כפי שכתוב בעצומה) ועובדים על להשיג לחולים כמה שיותר אישורים. אני אשמח לקבל ולתת עזרה בנושא לכל המתעניינים גיל [email protected]

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול