מחקר חדש בבלינסון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/10/2004 | 07:27 | מאת: נעמה

.שלום רב, בפורום התמיכה פרסמו שיש מחקר (מתאמת בשם תמי הגיבה לשואל) בבלינסון שחוקר טיפול הדומה לרמיקייד, אך מורכב מאחוזים גבוהים יותר של חלבון אנושי מאשר של חלבון עכברים. אם הבנתי נכון, נאמר שהמחקר מיועד למי שמסיבות טכניות לא יכול לקבל את הרמיקייד. שאלתי - האם ניתן לקבל יותר פרטים על המחקר. ושאלה נוספת - אם החומר אכן נועד למנוע תופעות הלוואי האופיניות למתן רמיקייד, מדוע מי שקבל רמיקייד וקבל תופעות לוואי מנוע מלהשתתף במחקר? מתבקש שדווקא יחקרו אלה שפתחו תופעות הלוואי, כדי שניתן יהיה לבחון אם לטיפול החדש הם לא מפתחים תופעות אלה - לא?!

08/10/2004 | 14:12 | מאת: ד"ר אייל גל

קודם כל המחקר מגייס גם חולי קרוה'ן שלא קיבלו רמיקייד בעבר. לגבי החולים שפתחו תופעות לוואי אני מסכים איתך כי מעניין יהיה לדעת אם יפתחו תופעות לוואי גם לתרופה החדשה. עם זאת יש לזכור שמדובר במחקר ראשוני בתרופה בו מנסים לבדוק את יעילותה ובטיחותה כך שמנסים להוציא חולים שעלולים להסתבך במחקר (כמו חולים עם הצרויות קשות או שלא הגיבו לרמיקייד או שהגיבו לא טוב לרמיקייד).ייתכן שברגע שמחקר זה ייגמר אולי בשלבים מאוחרים יותר ינסו להרחיב את מספר המטופלים שיכולים לקבל התרופה. ד"ר גל

08/10/2004 | 15:14 | מאת: נעמה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול