תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2004 | 23:56 | מאת: טל

מזה שנים אני סובלת מעצירות, שהחמירה מאוד בשנה האחרונה, ולוותה בתופעות הבאות: נפיחות בבטן התחתונה, קוצר נשימה ונשירת שיער. אולטרה סאונד וגינלי שעברתי ואולטרה סאונד לבטן היו תקינים. בדיקת קולונוסקופיה שעברתי הופסקה באמצע עקב דוליכוסיגמה ומעי מפותל על עצמו. אבחנת הרופא המטפל היתה IBS האם זו גם דעתך? האם יש, קשר בין תסמונת המעי וקוצר הנשימה, ובין תסמונת המעי ונשירת השיער? האם יש צורך בהמשך בירור? האם יש צורך בטיפול תרופתי כלשהו? כרגע אני משתמשת רק בפרוטזן כטיפול לעצירות.

08/10/2004 | 14:06 | מאת: ד"ר אייל גל

נשירת שיער אינה חלק מתסמונת המעי הרגיש, יש כמובן לבדוק אם לא קיים חסר ברזל, B12 או ויטמינים אחרים. אינני יודע אילו בדיקות עברת פרט לקולונוסקופיה החלקית וגם לא ציינת את גילך כך שאיני יכול לשפוט האם האבחנה נכונה. ד"ר גל

08/10/2004 | 19:30 | מאת: טל

לשאלתך, אני בת 40 ולמעט בדיקות דם, אולטרה סאונד וגינלי ואולטרה סאונד בטן - לא עברתי בדיקות נוספות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול