ברזל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2004 | 23:42 | מאת: fany

אני בת 32 סובלת מחוסר ברזל (פריטין נמוך, מעט אנמית והרופאים תמיד מדגישים את חוסר הברזל) . עברתי בירור והכל תקין (ווסתות לא גדולים, אוכלת בשר, לא מדממת משוב מקום, צואה לדם סמוי שלילי מספר פעמים, אין שום סימפטום בגוף, יציאות טובות ...) האם יש מצב (אולי גנטי) של פגם ביכולת ספיגת ברזל? האם כדאי לעשות בדיקות דם לצליאק (הרי אין לי שום תלונה גופנית ואני אוכלת הכל בלי בעיה...)?

08/10/2004 | 14:03 | מאת: ד"ר אייל גל

בהחלט רצוי לבצע בדיקה לצלייק וכן לעבור בירור ע"י גסטרואנטרולוג לשלול דימום סמוי או חוסר ספיגה במערכת העיכול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול