קרע בסרעפת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2004 | 20:23 | מאת: שיררר

היום אני יודע סופית שיש לי ריפלוקס אני מטופל בלוסק 40 מ"ג ליום אומנם יש לי הקלה אבל איני מרוצה ועדין סובל סובל מליחה מתמדת בגרון וצריבות בנוסף יש לי קרע בסרעפת שהיתגלה לפני 3 שנים בעקבות צילום חזה C-T שעשיתי לפני ניתוח בברך הקרע בסרעפת יחסית גדול כפי שנאמר לי וגם הבנתי שהקרע בסרעפת עוד מחמיר את מצבי רופאת משפחה אמרה לי שלגבי הריפלוקס המצב אבוד לא ניתן לתקן האם יש לך דעה שונה? ומה היא? ואם מומלץ ניתוח בקשר לקרע בסרעפת האם ניתוח כזה הוא מסובך? והאם ניתוח כזה הוא נדיר ובאיזה מידה ישפיע טובה על מצבי תודה שיר

08/10/2004 | 14:00 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי המונח קרע בסרעפת אך ייתכן שאתה מתכוון לבקע סרעפתי. מצב זה הוא שכיח מאד, לרב אסימפטומטי אך יכול לגרום לתופעות של צרבת ורפלוקס ולעתים לכאבים ברום הבטן. רב המקרים מטופלים תרופתית אך במקרים בהם הבקע גדול מאד או שהטיפול התרופתי אינו מספק ניתן לשקול טיפול כירורגי. הניתוח אינו נדיר ונעשה היום בשיטה לפרוסקופית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול