נפיחות כרונית !!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2004 | 19:41 | מאת: טלי

שלום! אני בת 20, מזה שנים סובלת מנפיחות כרונית בבטן שהפכה כבר לבלתי נסבלת. אני מטופלת באלטרוקסין בתת פעילות של בלוטת התריס, מאובחנת כרגישה לחלב, קצב התרוקנות חריג במעט באיטיותו וכמובן תסמונת המעי הרגיז ! במחקרים הרבים שעשיתי הבנתי שאין טיפול חד משמעי בתסמונת מכיוון שהסיבות עדיין לא ממש ברורות. בגדול, אני סובלת מעצירויות כרוניות, אי נוחות, ריבוי גזים, כאבים, תחושת עייפות וכבדות ממושכת לאחר ארוחות...בלה בלה בלה הדבר שהכי הכי מפריע לי היא הנפיחות...אני מרגישה תמידית כמו אישה בהיריון. בשיא הרצינות, אני כבר נורא מיואשת ומתוסכלת...עברתי המון בדיקות...המון טיפולים קונבנציונליים ואלטרנטיביים...המון כספים בוזבזו...המצב הנפשי שלי עבר נפילות...תקופה של דכאון...טיפולים פסיכולוגיים ומה לא...כלום לא עוזר. כיום אני הרבה יותר מודעת אבל עדיין מאוד מתוסכלת ובעלת בטחון עצמי ודימוי עצמי נמוך כתוצאה מהנפיחות, מה שמונה ממני הרבה דברים בחיים. אני מרגישה שאני עומדת "להתפוצץ" תרתיי משמע נפשית ופיזית ! האם כן קיים משהו שיכול להקל לי על הנפיחות ??? אבל באמת ולא סתם? התייאשתי כבר... הדבר הכי גרוע שיכול להיות זה שאתה רוצה לעזור לעצמך ואין לך איך )0: מקווה שאולי תחדש לי משהו...אני בספק...אבל בכל זאת...ניסיתי... תודה רבה, טלי.

08/10/2004 | 13:56 | מאת: ד"ר אייל גל

לא יודע מה ניסית עד היום אך במצבים של נפיחות על רקע של מעי רגיש ובייחוד אם מלווה בעצירות התרופה החדשה ZELMAC יכולה לעזור. פני לרופא המטפל. ד"ר גל

08/10/2004 | 14:38 | מאת: ליטל

קודם כל, אני ליטל. "קצת" פירוט של מה שניסיתי... ניסיונות שימוש במוצרים טבעיים להקלה על עצירות מה שכמובן רק גרם לשלשולים מיותרים. בדיקת רגישויות למזון שנעשתה באמצעות בדיקת דם במעבדות יורק באנגליה אם שמעת על זה, שכללה צום של 3 חודשים ללא גלוטן ולקטוז (ועוד המון סוגי מזון, אשכרה אל תאכלי כלום), מה שלא עזר בשיפור הסימפטומים בכלל. טיפול בקנדידה במכון רפואה אלטרנטיבית באמצעות תוספי מזון שונים, חוץ מבלאגן בבטן גם כן לא תרם. דיקור סיני שאולי הרגיע אך גם לא שינה כלום מבחינה מטבולית. אפילו טיפול "הילינג" במבט שניסיתי ללא הואיל. בקיצור נסיונות לא קונבנציונליים שלא ממש טיפלו, אתה יודע, חלק שרלטנים שסתם לקחו המון כסף אבל אני בתמימותי וברצון למצוא פתרון, ניסיתי. טיפול פסיכולוגי של שיחות מעל שנה וטיפול פסיכיאטרי של התרופות ציפראמיל שהופסק על דעת עצמי וטיפול של חצי שנה בפאקסט עד כדי הפסקה הדרגתית, מה שכן שיפר את מצבי הנפשי אך שוב לא תרם באספקט הגסטרואנטרולוגי. וכמובן לאורך כל הדרך, מעקב אצל מומחי גסטרו, מה שכלל אנדוסקופיה לשלילת צליאק, כי לאחותי יש. בדיקת קצב התרוקנות קיבה נשימתית, שימוש במוטיליום, בדיקת אי סבילות ללקטוז. קולונוסקופיה גם רציתי לעשות אבל אמרו לי שאין צורך. ובנוסף...בדיקה גיניקולוגית, אולטראסאונד נשים ושל הכבד, טחול, לבלב... כמו שאתה רואה...המון דברים...ובטוח שכחתי דברים בדרך. מסקנה... מרוב הצורך הרב למצוא משהו שייקל, ניסיתי ואני עדיין מנסה למצוא משהו שייטפל בנפיחות הבטן. אני כל הזמן מתעניינת וחוקרת בעניין תסמונת המעי העצבני או כל שם אחר שנוגע לבעיות עיכול. אני מודה שהייתי תמימה ונפלתי קורבן לשרלטנים אבל בגדול רק למדתי מזה יותר, בכלל, אני מרגישה כבר כמו דוקטור בעצמי. הכי עצבן זה שאתה בא לרופא ומצפה ממנו להתייחסות רצינית, ולא משנה אם זה מומחה או רופא משפחה או פסיכולוג או לא יודעת מה...אומרים לך שהכל בראש שלך ושאין לך כלום ! ובשטח באמת כל הבדיקות תקינות. נורא מתסכל ! תודה רבה על הסבלנות והמענה...אני אשמח אם יהיו התייחסויות למה שספרתי על עצמי, אולי אנשים שמרגישים כמוני שנוכל להיעזר אחד בשני. (0;

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול