שאלה נוספת בנושא קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/10/2004 | 15:38 | מאת: יהודה

לפני כחודש אובחנתי בבדיקה פתולוגית לאחר בדיקת קולנסקופי כדלהלן: Chronic Colitis, Focally Active. Consistent with Proctitis הממצא נמצא אצלי 8 ס"מ מפי הטבעת. אני אדם בריא (חוץ מהקוליטיס) לא מעשן ובן 36 הרופא אמר לי כי ישנה אפשרות להסיר את האזור הנגוע בניתוח. נכנסתי לפורום של חולי קוליטיס (יש דבר כזה) ובאופן כללי די קטלו שם את הרעיון של ניתוח בטענה שזה יכול לחזור באזור אחר של המעי. מה שמפריע לי בעיקר זה הנושא של נטילת תרופות כל חיי (ראפסל, נרות פנטסה). שאלתי היא מה דעתך בנושא התערבות כירורגית במקרה זה (אני מבין את המגבלות שבמתן חוות דעת וירטואלית כך שמספיקה לי דעתך הכללית בנושא זה). הרבה הרבה תודה, יהודה

08/10/2004 | 13:54 | מאת: ד"ר אייל גל

לא קיים טיפול כירורגי כפי שאתה מציין בקוליטיס. במחלה זו מטפלים תרופתית ואם אין תגובה לטיפול הפתרון הכירורגי היחידי הוא כריתה של כל המעי הגס. כריתה של החלק הנגוע תביא כפי שאמרו לך, לחזרה של המחלה במעי שנותר. ד"ר גל

08/10/2004 | 14:12 | מאת: יהודה

ש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול