בהמשך לשאלתי בנושא הצליאק...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 23:59 | מאת: עדי

1.אני בכלכלה רגילה עם גלוטן מזה עשר שנים בהוראת הבי"ח המאבחן...לאחר 8.5. דיאטה שהסתיימו כאמור לפני 10 שנים. 2. הגסטרו הראשון טען שיש קשר בין צליאק לבין אסטמה רק, שחוות דעתו נסתרה ע"י גסטרו שני ורופא הריאות היה חלוק בדעתו בעצמו, מאחר ומצד אחד התעניין לגבי החלטה על האבחנה של צליאק כי אמר שיש חשיבות לשמירת הדיאטה ליציבות האסטמה, ומצד שני אמר שאין קשר בין הצליאק לאסטמה... מי צודק? 3. איך תסביר שהרי צליאק היא "מחלה לכל החיים", ואני מרגיש טוב , ביופסיה תקינה (שלוש דגימות בגסטרוסקופיה מעולה , , בד' ס"ד, ש"ד תקינות.. אז תסביר לי בבקשה, איך צליאק היא לכל החיין? 4. בי"ח טען כי אין לי צליאק. 5. הרופא המטפל , שהיה חלוץ בצליאק בארץ, טען שלא הייתה צליאק וטען להתחזות ע"י וירוס שהתנהג בנוכחות גלוטן כמו צליאק, ולקח 8.5 שנים לדעת שזה וירוס....ורופא אחר, בדיוק כמוך סתר אותו......אז שוב מי צודק? 6. "צליאק היא מחלה לכל החיים", ועובדה שבאותו בי"ח וגם בבי"ח נוסף יש ילדים מאותן שנים שאוכלים היום כרגיל,אז לא היו בד' סרולוגיות ובד' הפתולוגיה כנראה לא היו אמינות כי אחרת לא ברור למה יש ילדים שמחלימים מצליאק , בד' התקופתיות שעושים אחת למס' שנים בקופ"ח תקינות ואוכלים כרגיל ואין להם תלונות, ..למה לא מספרים את האמת וכל רופא מספר היישר בעיניו-אחד מספר שאין צליאק והשני אומר שה עלול לחזור... מתי? הרי סרטן מודדים בחזרה לאחר 5 שנים, אני עשר שנים ללא דיאטה, ואולי אני מפתח סרטן מעי בלי לדעת,... כאשר הבד' המעבדה תקינות, למי אבוא עוד 30 שנה אל הקברים של הגסטרואנטרולוגים שהתווכחו ביניהם...????????

07/10/2004 | 13:01 | מאת: ד"ר אייל גל

קצת קשה להתווכח בלי עובדות, כמו שאמרתי גישות ברפואה יכולות להשתנות עם הזמן, ולגבי הויכוח על הפתולוגיה הדרך היחידה להכריע היא ע"י בדיקת הביופסיות הישנות. אני חושב שבמצב העניינים היום אם את על דיאטה המכילה גלוטן, הבדיקות תקינות כולל סרולוגיות והביופסיות תקינות, אז לכל הדעות מבחינה פרקטית אין לך צלייק והדיון אם היה לך פעם צלייק וחלף או שהאבחנה הראשונית הייתה מוטעה הוא פילוסופי. ד"ר גל

07/10/2004 | 18:06 | מאת: עדי

לא ידעתי שגסטרו עושים הסבה לפילוסופיה אבל זה לדיון אחר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול