תוצאות של בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 18:24 | מאת: אלכס

רופאת עור הפנתה אותי לבדיקת דם לתפקודי כבד בגלל פטריה בכף הרגל. האם יש קשר בין הדברים? תוצאות הבדיקה: alt-74, ast-44, ggt-197 . האם יש מקום לדאגה ומה עליי לעשות?

06/10/2004 | 21:03 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר על בדיקת תפקודי כבד שמבצעים לפני תחילת טיפול בכדורים נגד פטרת העלולים לגרום להפרעות בתפקודי הכבד. מכיוון שבבדיקות קיימת הפרעה קלה באנזימי הכבד יש לבצע קודם מספר בדיקות כדי להחליט מה הסיבה להפרעה ועד אז מומלץ לא לקחת תרופות העלולות להזיק לכבד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול