לד"ר גל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 17:45 | מאת: סימונה

לד"ר גל שלום רב בעקבות תשובותך שהסמפטומים שלי מתאימים יותר לקרוהן מאשר לקוליטיס שאלתי את רופא הגסטרו שמטפל בי מהם סימני השאלה שהופיעו במכתבים הקודמים והוא ענה לי שברור כי יש לי מחלת מעי דלקתית ומה שלוא ברור אם זה קרוהן או קוליטיס. התחלתי היום שוב לקבל סטרואידים. אני מטופלת אצל רופא נהדר. אך מכיוון שזה חג אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על שתי השאלות הבאות: 1. האם יכול להיות שהפרדניזון יגרום להחרפה של כאבי הבטן מכיוון שהיום כאבי הבטן חזקים יותר ולא זכור לי שבפעם הקודמת הם גרמו לתופעה הזו. 2. אני עברתי לפני שלוש שנים ניתוח החדרת טבעת מסביב לקיבה. היום כשלקחתי את הלוסק בבוקר הוא נתקע לי. מכיוון שמדובר בתרופה עשיתי מאמצים לא להקיא עד שהכדור נמס. מאז יש לי כל הזמן צרבת.ניסיתי טמס וזה לא עזר. הדבר היחיד שמרגיע זה כשאני אוכלת. אבל כמה אפשר לאכול? אודה לך על תשובה בהקדם ואני רוצה לנצל הזדמנות זו להודות לך על תשובותיך בעבר חג שמח ומצטערת על המכתב הארוך סימונה

06/10/2004 | 20:03 | מאת: ד"ר אייל גל

פרדניזון יכול לעתים לגרום לכאבים באזור הבטן העליונה עקב פגיעה ברירית הקיבה. לגבי השאלה אם מדובר בקרוה'ן או קוליטיס כדאי לעבור על הבדיקות הקודמות כגון צילום מעי דק או CT כדי לבדוק אם קיימת מחלה במעי הדק, יש בדיקות סרולוגיות היכולות להבדיל בין המחלות הנקראות ASCA ו ANCA (לא מדוייק ב 100%) וקיימת גם בדיקת הקפסולה שיכולה לשלול מחלת מעי דק (אם יש לך טבעת בקיבה בדיקה זו לא אפשרית). לגבי הלוסק אני ממליץ לך לפתוח את הקפסולה ולערבב את הגרגרים עם רסק תפוחים ולבלוע במקום לקחת את הקפסולה השלימה. ד"ר גל

06/10/2004 | 20:11 | מאת: סימונה

ראשית תודה על תשובתך המהירה. הכאבים כרגע הם בבטן האמצעית ולא בקיבה. למרות הטבעת עברתי לפני כשנה וחצי את הבדיקה עם הקפסולה. האם יש מקום לחזור עליה (כשבצעו את הבדיקה לא היו לי כלל כאבים. את הקולונוסקופיה שבעקבותיה גילו את הקוליטיס בצעו בגלל אנמיה לא ברורה שנבעה מחוסר ברזל)? תודה סימונה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול