כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 14:23 | מאת: מירי

חג שמח.מבקשת עזרה ביעוץ ודילמה .לפני 3שנים בבדיקת אולטראסאונד יצא כבד שומני בבדיקות הדם אינזימים גבוהים.באותה תקופה בלי מודעות לנושא לא ביצעתי מעקב ,אולי עוד בדיקה דם אם אותם תשובות.היום אם מודעות רחבה לנושא ירדתי במשקל ,בבדיקות האחרונות שלפני 3חודשים יצאו בדיקות דם תקינות לחלוטין שומנים,אינזימים,סוכר,בדיקת אולטראסאונד כבד שומני דרגה 1.שאר הבדיקה תקינה.האם היום לאחר 3שנים מומלץ לעבור עוד בדיקה מיפוי,ביופסיה.בשביל לדעת יותר מה קורה או שהבדיקות האחרונות שיצאו תקינות,מספיקות.תודה רבה.

06/10/2004 | 19:55 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול העיקרי בכבד שומני הוא ירידה במשקל, אם לאחר ירידה במשקל תפקודי הכבד חזרו לנורמה הרי די בכך. המשיכי לשמור על משקלך ובצעי בדיקות דם אחת לחצי שנה עד שנה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול