רמיקייד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 09:05 | מאת: יעקב

שלום לפורום הנכבד, אני חולה קרוהן בן 26. עכשיו מטופל בפרנדיזון 25 מ"ג ויורד 5 מ"ג כל שבוע. ככל שאני לומד יותר על קרוהן, כך יש לי יותר שאלות, אז לגבי רמיקייד: מה זה בדיוק רמיקייד? האם רמיקייד זה תחליף לסטרואידים? אם כן למה לא הציעו לי רמיקייד או למה לא סיפרו לי שזה קיים? תודה רבה, יעקב

06/10/2004 | 12:39 | מאת: יובל

יעקב כנראה שזאת תרופה יקרה ובגלל זה לא סיפרו לך עליה. אל תוותר!!!

06/10/2004 | 21:19 | מאת: ד"ר אייל גל

רמיקייד היא תרופה חדשנית לטיפול במחלת הקרוה'ן. התרופה מכילה חלבון החוסם את התחברות הציטוקין (חומר מעורר דלקת המופרש ע"י התאים הלבנים) TNF לקולטן שלו וכך מונע דלקת. התרופה ניתנת היום לחולי קרוה'ן שאינם מגיבים לסטרואידים או לטיפול אימונוסופרסיבי ולא כתרופת קו ראשון. התרופה ניתנת בערוי תוך ורידי ומשפיעה כ 2-3 חודשים. ד"ר גל

07/10/2004 | 01:39 | מאת: יעקב

יש לרמיקייד תופעות לואי? אם כן אז בהשוואה לסטרואידים מה עדיף? (אם היתה בחירה וסל הבריאות היה מספק את התרופה למי שרוצה) שוב תודה יעקב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול