הליקוקבטר בן 14

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/10/2004 | 03:39 | מאת: רפאל

ד"ר שלום לפני כחודש הובחן בני בן ה14 בחיידק הליקובקטר בבדיקת נשיפה הרמה הייתה 14.2 יש לציין כי אני חליתי גם בחיידק זה ורוב הסיכויים שהוא אכן נדבק ממני שאלותי: א.האם יש לטפל בגיל זה (התפתחות וגדילה) ב.ואם כן האם כדאי לברר את סוגי האנטיביוטיקה שאני לקחתי על מנת למנוע טיפול כושל/חוזר ג.ואם לא משנה (לגבי שאלה ב)האם אפשר לבצע איבחון במרכז רבין לפני הטיפול הראשוני. לתשובתך אודה יישר כוח ושנה טובה

06/10/2004 | 19:42 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הילד סימפטומטי בהחלט רצוי לטפל בחיידק. הטיפול האמפירי המקובל מצליח ברב המקרים ואין אינדיקציה לבצע תרבית ורגישות של החיידק לפני טיפול ראשוני (הדבר מצריך גסטרוסקופיה). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול