בדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2004 | 23:01 | מאת: טלי

בבדיקת קולונסוקופיה נמצא ממצא של שמוש בחומר משלשל כרוני בחיים שלי אני לא השתמשתי וגם הרופא שלי הגסטרולוגית בטוחה שלא השתמשתי כי היא מכירה אותי וראתה את הסבל שלי בבתי חולים באישפוז בגלל השילשוליים בילתי פוסקים .במשך חודש הההיתי בבית חולים השאלה שלי היא שני חושבת ממה זה יכול להיות כי אנו חיפשנו אולי ממקור תזונתאי הופיעה ממצא זה אך ללא מוצא האם זה יכול להיות מברזל טבעי של סולגר או ברזל טבעי של חברת ליף כי חצי שעה לאחר שאני לוקחת אתם אני סמה לב שיש לי שילשולים ולכן הפסקתי לקחת עד שאני יראה את הרופא ב31/10 אז הממצא יכול לבוא מהברזל הטבעי אולי שם יש חומרים משלשלים?

06/10/2004 | 19:33 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מניח שאת מתכוונת ל melanosis coli שמתייחס לפיגמנטציה של המעי בחולים הנוטלים משלשלים. אינני חושב שברזל גורם לתופעה זו אך יש לזכור שחומרים טבעיים כמו סנה ואלואה ורה יכולים לגרום לכך וכן יש מקרים שאינם קשורים לשימוש במשלשלים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול