היצרות במעי - קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2004 | 20:40 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק נוסף / לטווח הארוך מכך שישנו אזור במעי הדק בתת חסימה קבוע שאינו מנותח ונכרת? מה המשמעות של התנקזות הנוזלים מעל אזור חסום? האם יש לעבור ניתוח כריתה בכל מקרה או שאפשר לחיות עם היצרות במצב כזה? מקווה שתוכל לענות לי. מבולבלת...

06/10/2004 | 19:14 | מאת: ד"ר אייל גל

אם קיימים ארועים של חסימות חוזרות והצרות קבועה יש גם סיכון להרחבה של המעי הנמצא לפני ההיצרות וכן סיכון לחסימה שלא תגיב לטיפול שמרני ואז תזדקקי לניתוח דחוף שהוא בעל סיכון רב יותר. במצבים כמו שציינתי מומלץ לנתח לאחר שהצוות המטפל הגיע להחלטה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול