קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2004 | 12:24 | מאת: יהודה

לפני כחודש אובחנתי בבדיקה פתולוגית לאחר בדיקת קולנסקופי כדלהלן: Chronic Colitis, Focally Active. Consistent with Proctitis No Dysplasia האם תוכל להסביר לי מה המשמעות של הנ"ל? האם זה מדבק באופן אורלי (שתיה מאותה פיה או נשיקה)? טופלתי בכדורי ראפסל (1GR X 4)וכן נרות פנטסה פעם ביום. הכדורים עושים לי הרגשה רעה כל פעם כשאני מתקרב לאוכל אני מרגיש טעם מוזר בפה, האם יש לכך סיבה? הרבה תודה מראש,

05/10/2004 | 14:02 | מאת: ד"ר אייל גל

קוליטס היא דלקת כרונית של המעי הגס, זו אינה מחלה זיהומית ולכן לא ניתן להדבק ממנה בשום צורה. ייתכן שהרפאסל גורם לתופעת הלוואי של הטעם המוזר בפה ולכן מומלץ לגשת לרופא ולשקול להחליף לסוג אחר של תרופה. ד"ר גל

05/10/2004 | 15:37 | מאת: יהודה

דר' אייל שלום, ראשית תודה על תשובתך. האם תוכל להסביר לי מה הכוונה: Consistent with Proctitis תודה מראש, יהודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול