חיסון צהבת B

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/10/2004 | 08:40 | מאת: אנונימית

שלום רב, לפני כשתיים עשרה שנים חוסנתי נגד צהבת B. בדיקה שנערכה לפני כחודש וחצי הראתה נוגדנים למחלה בדם. כמישהי שעשויה לבוא במגע עם חולי צהבת, חשוב לי להיות מחוסנת נגד המחלה, ורציתי לשאול - לכמה זמן בממוצע יעיל חיסון צהבת? האם ניתן להעריך את משך יעילות החיסון ע"י מתן חיסון נוסף בשעה שעוד יש נוגדנים בדם, או שיהיה עליי לערוך בדיקות נוגדנים דרך קבע? בתודה, אנונימית.

05/10/2004 | 13:57 | מאת: ד"ר אייל גל

החיסון יעיל לשנים רבות, אם הרמה בדם מספקת הרי את מחוסנת, בנוסף קיים גם זכרון חיסוני כך שברגע שנחשפים הרמה בדם עולה במהירות וכך לא נדבקים. ד"ר גל

06/10/2004 | 16:47 | מאת: אנונימית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול