שאלה לגבי בדיקת צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/10/2004 | 19:11 | מאת: איתן

שלום, לבקשת רופא פרטי גאסטרואנטרולוג התבקשתי לבצע שלוש בדיקות צואה מיקרוסקופיות, כל בוקר בשלושה ימים עוקבים. כשביקשתי מרופא המשפחה הפניה לבדיקה, המונח שנרשם בהפניות לשלושה ימים רצופים הינם stool perasit + stool for culture.לדבר רופא המשפחה אין בנמצא בדיקות נוספות ובדיקות אילו מטרתן לחפש חיידקים או פריזיטים. למיטב הבנתי בקשת הגסטרואנטרולוג היתה לבדיקה יותר מעמיקה של הצואה (מה שהגדיר כמיקרוסקופי והשתנות הדברים מיום ליום) ועל מנת לאבחן את בעייתי בקיבה. היות והגסטרואנטרולוג שביקש את הבדיקות שוהה בחול וממצאי הבדיקה חשובים לאיבחון בעייתי, רציתי לשאול אם אכן ההפניה שקיבלתי מרופא המשפחה אכן תואמת את בקשת האנטרולוג, או שאכן בנמצא סוג של בדיקת פעילות הקיבה לאבחון בעייה באמצעות מיקרוסקופ על צואה בתודה איתן

05/10/2004 | 13:49 | מאת: ד"ר אייל גל

בבדיקת צואה לפרזיטים מבצעים הסתכלות מיקרוסקופית בצואה ואולי לכך הכוונה. לא ברורה לי בקשתו המדוייקת של הרופא שהפנה אותך לבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול