טיפול בזריקות- קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/10/2004 | 18:12 | מאת: דנה

שלום רב! אני חולת קוליטיס, מטופלת בפורינטול וראפאסל אך המצב שלי לא משתפר וההמוגלובין הולך ויורד כתוצאה מדימומים ביציאות וככל הנראה גם מנטילת הפורינטול (לפי הרופא המטפל שלי). ולכן, הציע לי הרופא לעבור לזריקות "מטוטרקאסט" פעם בשבוע במקום הפורינטול. לאחר שבדקתי, הבנתי שייתכן ולא הוכח כי התרופה הזו עוזרת לחולי קוליטיס וכמו כן ניתן לסבול מתופעות לוואי רבות וכן פגיעה בתפודי כבד. עד כמה הנתונים נכונים, מה תופעות הלוואי והאם יתכן שיפור ברמת ההמוגלובין? תודה!

03/10/2004 | 21:21 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול במטוטרקסט לחולי קוליטיס לא הוכח עד היום כיעיל וניתן רק במסגרת נסיונית או תחת אישור מיוחד לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות. תופעות לוואי אפשריות הן פגיעה בתפקודי כבד, פגיעה ראתית, ירידה בספירת הדם הלבנה ועוד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול