חיידק בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/10/2004 | 15:19 | מאת: גידי

בדיוק לפני שנה סבלתי מתופעה שהסימפטום שלה היה חום הגבוה בחצי מעלה עד מעלה מעבר לחום הנורמלי שלי. התופעה נמשכה שלושה שבועות עד חודש. הבדיקות לא מצאו משהו מיוחד,עד לבדיקת צואה אשר גילתה חיידק בקיבה. בערך במועד גילוי החיידק הסימטומים חלפו וחום הגוף חזר להיות נורמלי. רופא המשפחה לאחר שהתיעץ עם רופא מומחה,אמר לי כי אין מה לעשות,ואם הכל עבר ,אז הכל בסדר. בימים אלו ,בדיוק שנה לאחר מכן,אני מרגיש אותם תחושות,יש לי חום קצת גבוה מהנורמל,תחושות של פיצוצים קלים בבטן וצואה עם סימנים קלים של שלשול. שאלתי: האם יתכן והחיידק היה רדום ועכשיו התעורר? מה לעשות מעבר לגשת לרופא המשפחה לבדיקת צואה? לא זכור לי שם החיידק. תודה.

01/10/2004 | 17:04 | מאת: ד"ר אייל גל

ממליץ לך להבדק שוב. אם המדובר היה בחיידק הליקובקטר הרי זה לא גורם חום, אם מדובר בחיידק מעי כמו סלמונלה או שיגלה יש לחזור על בדיקות הצואה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול