שאלה לגבי זוטון - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/10/2004 | 09:44 | מאת: בת

שלום רב, אמי משתמשת מזה שנים בזוטון ("המקורי"/ הישן מאירלנד), כעת משום מה קופ"ח לא נותנת אישור לסוג המסוים הזה אלא לאחד אחר אשר גורם לה להתנפחות ולכאבי בטן. 1. גם הרופא המטפל המליץ להמשיך ולתת לה את הזוטון הישן, בעקבות התופעות האלה. מדוע החליפו חברה ומדוע לא נותנים לה אפילו בהשתתפות חלקית את האפשרות לקנותו באופן פרטי? 2. מדוע יש הבדל בתופעות, למרות שזה מאותם חומרים? בתודה מראש

01/10/2004 | 16:57 | מאת: ד"ר אייל גל

הבעיה היא המחיר הגבוה של הזוטון המקורי לעומת התרופות האחרות מאותה קבוצה. מאז יצא התחליף הגנרי שיווק התרופה בארץ הפסיק כמעט לחלוטין עקב חוסר ביקוש. השוני בתגובה נובע כנראה מהמרכיבים המוספים לחומר הפעיל בזמן הייצור ומספיגה שונה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול