האם אולקוס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2004 | 10:02 | מאת: בתיה

דר' שלום, כבר שלושה חודשים שיש לי כאב מציק בקיבה, הכאב נרגע כשאני אוכלת משהו אבל לרוב חוזר לאחר זמן מועט, אני מרגישה כי הכאב הלך והתגבר לאחרונה, חשוב לי לציין שאני בן אדם דכאוני, דאגן ועצבני שלא יפתיע טותי אם כל הדברים הללו גרמו לכיב בקיבה, האם זה נשמע לך כמו אולקוס? אני ממש מודאגת מזה ויש לי רק עוד שבועיים את הבדיקה עם הצינור, האם סימנים למחלה קשה הם סימנים כמו של אולקוס? האם עצם העבודה שאוכל מרגיע לי את הכאב מעידה על כיב? תודה רבה!

01/10/2004 | 13:28 | מאת: ד"ר אייל גל

אין בעצם דרך לדעת בוודאות עד שלא תעברי את הבדיקה. העובדה היא כי ברב המקרים הבדיקה אינה מגלה כיב ובאחוז קטן עוד יותר מתגלה ממאירות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול