שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2004 | 01:00 | מאת: מ.ל

הנני חיילת בת 19 ואני עוברת ברור למחלת קרוהן. בעוד כשבוע אני עוברת את בדיקת הקפסולה. אני סובלת מהתקפים פתאומיים בבטן תחתונה , בעיקר ימין מתחת לפופיק וליד המפשעה. ודם בבטן עליונה ולעיתים בשאר הבטן. נשלחתי לפני יומיים לאולטרסאונד והתוצאות הן: בטן תחתונה ימנית נמצאו מספר בלוטות לימפה אליבאליות אוליקליות 3x12 נוזל בכמות מזערית בין פיתולי המעי ונוזל בכמות מזערית בדוגלס. מתחת לפופיק בדופן ובצמוד לו נמצא גוף מאורך המתאים אולי לURCHUS מוגדל. חשוב לי לציין שהרופאה שבצעה את הבדיקה קראה לשני רופאים נוספים והיה ביניהם וויכוח על כמות הנוזל.בתחילה כתבו כמות קטנה / סבירה והרופה שחותם על זב הלך לשנות את זה. בכל מקרה אני כבר מיואשת מארבעה חודשים של מחלה הבאה והולכת. אף אחד לא מסביר לי מה זה אומר, ואת הרופא הגסטרו שלי לא הצלחתי לתפוס. אודה לכם מקרב לב אם תוכלו בבקשה להגיד לי על מה התוצאות יכולות להראות.

30/09/2004 | 15:04 | מאת: ד"ר אייל גל

תוצאות הבדיקה אינן ספציפיות למחלה מסויימת, אני מקווה שבדיקת הקפסולה תוכל לתת אבחנה סופית אם מדובר במחלת קרוה'ן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול