כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/09/2004 | 09:10 | מאת: ענבר

בוקר טוב. אני בחורה בת 31 . בריאה בד"כ. שסובלת מעצירות כרונית. בשבוע האחרון התחלתי להוסיף גרנולה לתפריט היומי שלי. והכל היה בסדר. אתמול, לאחר ארוחת הבוקר שכללה דנונה+גרנולה החלו כאבי בטן בבטן העליונה, ובעת לחיצה עליה - רעשים מוזרם. יתכן ומדובר בגזים. אולם לא הצלחתי להוציא אותם ולשחרר את הכאב. השאלה שלי היא - האם יתכן ועודף מזון כמו גרנולה עלול לגרום לכך ??? אני מודעת לכך שתירס, כרוב, וקטניות - עושים לי את זה. אבל לא ידעתי שגם גרנולה. והאם במידה ואכן אני "רגישה" לסוג זה של מזון - אני צריכה להימנע מאכילתו, או שעם הזמן הקיבה תתרגל... ??? אודה לתשובתך, וחג שמח. ענבר

29/09/2004 | 19:24 | מאת: ד"ר אייל גל

אמנם ירקות וסיבים שונים כמו גרנולה עוזרים נגד עצירות אך מצד שני יכולים לגרום לתסיסה וריבוי גזים במעי. לדעתי לא צריך להתרגש מכך ולהמשיך בתזונה הבריאה מכיוון שה עדיף על שימוש במשלשלים. ד"ר גל

01/10/2004 | 13:52 | מאת: ענבר

תודה על תשובתך. ועוד שאלה, מה ניתן לעשות נגד כאבי הבטן שנוצרים עקב התסיסה במעי ?? האם התופעה תעבור אחרי שהמעיים יסתגלו לסוג זה של מזון ?? או שאמשיך לסבול מכאבי הבטן ?? האם ניתן להיעזר בתה או משהו דומה להרגיע את הכאב - כי לעתים זה בלתי נסבל ! שוב תודה וחג שמח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול