קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/09/2004 | 21:16 | מאת: ישראל

ערב טוב בן 60 חולה בקוליטיס מטופל ב 2 גרם רפאסל ליום. מזה כחמש שנים לא פעיל. קולנוסקופיה אחרונה לפני שלוש שנים. הגסטרולוג ממליץ בדיקה נוספת. האם נחוץ ? למרות שאין כל תופעות וההרגשה הכללית בסדר ? (פשוט כחולה לב-נכה בשתי רגליים ועוד כל מיני מרעין בישין - נמאס לשכב על המטות הרפואיות). דעתך תודה.

28/09/2004 | 18:24 | מאת: ד"ר אייל גל

החולים בקוליטיס מעל 8-10 שנים ללא קשר לאקטיביות המחלה צריכים לעבור קולונוסקופיה מדי שנה עד שנתיים לצורך גילוי מוקדם של שינויים טרום סרטניים במעי. ד"ר גל

28/09/2004 | 22:35 | מאת: רוני

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול