שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/09/2004 | 21:07 | מאת: יעל

אני סובלת כבר מספר חודשים מכאבים בבטן תחתונה ועליונה ובגב. בדיקת דם הייתה תקינה פרט לשקיעת דם 32 כשהטווח הוא 0-20. ההמוגלובין שלי הוא 13.6. בבדיקת אולטראסאונד התוצאה הייתה תקינה פרט לטחול בתחום העליון של הנורמה - באורך 13 ס"מ. בדיקת שתן הייתה תקינה, בדיקת רופא נשים הייתה תקינה - אציין שאני לא בהריון. אני סובלת מחולשה לעיתים ופעילות מעיים לא תקינה - עצירויות ויציאות רכות. אציין שלא ירדתי במשקל לאחרונה. שאלתי: האם שקיעת דם תקינה שוללת בעיקרון אפשרות לסרטן? האם תוצאה של 32 כאשר הייתי חולה ביום עריכת הבדיקה - צינון + אסטמה היא תוצאה תקינה? לאמי היה בעבר קרצנואיד והוא הוסר בניתוח. סבתי ז"ל נפטרה מסרטן הכליות בגיל 59 האם לדעתך לאור כל הנתונים האלו כדאי לעשות בדיקות נוספות - כגון בדיקת קיבה או בדיקת מעיים? תודה רבה. תוצאות הבדיקות Glucose (B) | 106 | mg/dl | 70 (---------*-) 110 | Urea (B) | 27.1 | mg/dl | 17 (----*------) 43 | K+ Potassium (B) | 4.7 | mmol/l | 3.5 (-------*---) 5.1 | ALT (GPT) | 29 | U/l | 10 (-------*---) 37 | AST (GOT) | 24 | U/l | 10 (-------*---) 31 | LDH-Lactic Dehydrogenase | 322 | u/l | 208 (-------*---) 378 | Vitamin B12 | 795 | pg/ml | 211 (--------*--) 911 | 170 pg/ml-חוסר: קטן מ 170-211 pg/ml :ערכי ביניים המטולוגיה-כללי -------------------------------------------------------------------------------- ESR 1 hour | 32 | mm/hr | 0 (-----------) * 20 | -------------------------------------------------------------------------------- המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר -------------------------------------------------------------------------------- WBC-Leucocytes | 7.7 | 10*3/micl | 4.5 (-----*-----) 11 | RBC-Red Blood Cells | 4.63 | 10*6/micl | 3.8 (------*----) 5.3 | Hemoglobin | 13.6 | g/dl | 11.7 (----*------) 16 | Hematocrit | 40.7 | % | 35 (-----*-----) 47 | MCV-Mean Cell Volume | 87.9 | fl | 81 (---*-------) 101 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 29.4 | pg/cell | 27 (---*-------) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | 33.4 | pg/cell | 31 (-----*-----) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | 12.9 | % | 11.6 (----*------) 15 | Platelets | 274 | 10*3/micl | 150 (----*------) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | 10.9 | mic*3 | 8 (-------*---) 12 | Neutrophils % | 45.5 | % | 40 (--*--------) 75 | Lymphocytes % | 42.4 | % | 22 (---------*-) 44 | Monocytes % | 7.4 | % | 3 (----*------) 13 | Eosinophils % | 4.3 | % | 0 (-------*---) 6 | Basophils % | 0.4 | % | 0 (--*--------) 2 | Neutrophils # | 3.5 | # | 1.8 (---*-------) 7.7 | Lymphocytes # | 3.3 | # | 1 (------*----) 4.8 | Monocytes # | 0.6 | # | 0 (-----*-----) 1.1 | Eosinophils # | 0.3 | # | 0 (-----*-----) 0.6 | Basophils # | 0 | # | 0 (*----------) 0.2 | אנדוקרינולוגיה -------------------------------------------------------------------------------- TSH | 3.85 | micIU/ml | 0.35 (-------*---) 5.5 | Progesterone | 4.9 | nmol/l | |

26/09/2004 | 23:14 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ציינת את גילך שהוא חשוב למתן תשובה. שקיעת דם תקינה אינה שוללת סרטן וזוהי בדיקה מעט לא ספציפית. יש לך שקיעת דם מעט מוחשת כשיתר הבדיקות תקינות. על הרופא להביא בחשבון את גילך ואת סך הבדיקות שעברת כדי להחליט אם יש לך בעיה המצדיקה בדיקות נוספות כגון קולונוסקופיה או גסטרוסקופיה או שניתן להסתפק בבדיקות הנ"ל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול