אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/09/2004 | 16:49 | מאת: יוני

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=528 אבנים בכיס מרה עברתי התקף לפני כחודשיים, הייתה אבן חוסמת בדרכי מרה והיא יצאה לבד ללא ERCP. כרגע יש לי עדיין אבן אחת ורציתי לדעת אם הניתוח הכרחי או אולי כדאי להוציא את האבן בשיטה אחרת(דיאטה טבעונית..) הגודל שלה הוא .0.7 ס"מ האים האבן יכולה לצאת מכיס המרה לדרכי המרה מבלי להתקע? תודה. אם נכנסים ללינק אפשר לראות את ההודעה שלי עם תמונת האבן(כאן אי אפשר להעלות) תמונה)

26/09/2004 | 23:08 | מאת: ד"ר אייל גל

אבן בצינור מרה מהווה סכנה לחסימה וזיהום בדרכי המרה וכן לדלקת הלבלב ולכן חייבים להוציאה לפני ניתוח כיס מרה ע"י ERCP . ד"ר גל

27/09/2004 | 00:25 | מאת: יוני

לפני מה שהבנתי האבן יצאה לי באופן טבעי. (טבעי- דרך העיכול - ומשם החוצה) ולכן לא עברתי ERCP מכיוון שהאבן כבר לא היוותה בעיה. מה שכן ישנה עוד אבן בכיס מרה בגודל 0.7 מ"מ. האים היא מהווה סכנה? היאם בכלל אבן כזאת קטנטונת צריך לעבור ניתוח? האים לא כדאי להוציא אותה בדרך אחרת(תרופות,גל-קול,וכו..) לא משנה לי העובדה שאולי עוד 20 שנה יווצרו לי עוד אבנים. אני פשוט לא "קופץ" ישר על ניתוח...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול