אכלזיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/09/2004 | 01:16 | מאת: צחית

ברצוני לברר מה משך הזמן לאחר ניתוח heller בו יודעים לבטח שהניתוח הצליח?< לאחר כמה זמן מותר לאכול אוכל מוצק? האם יש סימנים כלשהם מוקדמים דרכם ניתן לדעת שאפשר לאכול כרגיל? אודה לתשובתך. בברכת גמר חתימה טובה, ושנה טובה.

26/09/2004 | 21:58 | מאת: ד"ר אייל גל

בד"כ נותנים כלכלה נוזלית או רכה ב3-4 שבועות ראשונים ואח"כ מנסים לתת מזון מוצק יותר בהדרגה. אם המזון הנוזלי והרך עובר בקלות לאחר מספר שבועות זה מרמז שהניתוח הצליח. עם זאת תמיד יש צורך ללעוס היטב את המזון ולא לבלוע חתיכות גדולות בעיקר של בשר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול