אכאלאסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/09/2004 | 21:35 | מאת: עירית

חליתי במחלת האכלסיה בגיל 19.מאז עברתי הרחבת וושט עם בלון.אני מטופלת בכדורים (כיום ,לנטון) ומידי פעם אני מקבלת התקפים חזקים מאוד של כאבים שמקרינים מאיזור הקיבה ועד הראש כולל הגב והריאות. אני לא קוראת לזה צרבת -כי זה לא זה. לאחרונה כהגעתי לאיכילוב עם הכאבים האלה-אמר לי הכירוג שהוא לא מבין מדוע לא עברתי ניתוח אלא רק הרחבה.מה יש לך לחדש לי ולהמליץ לי.אני מתוסכלת -קשה לי לחיות ככה עם הגבלות תזונתיות וכדורים (אני גם רוצה להכנס להריון ולא ידוע לי כיצד לנהוג בנושא)

26/09/2004 | 21:43 | מאת: ד"ר אייל גל

נכון שבגיל צעיר יש נטייה לטיפול ניתוחי באכלזיה אולם אם לאחר ההרחבה אין בעיה בבליעה כנראה שההרחבה אפקטיבית. יש לציין שגם הרחבה וגם ניתוח אינן פותרות את בעיית התנועתיות הלא תקינה של הוושט ולכן תמיד תהיה הגבלה מסויימת בסוג המזון שאוכלים ולעתים יופיעו כאבים. לפני החלטה על ניתוח כדי לבצע בירור מקיף של הלחצים בסוגר הוושט, תנועתיות הוושט וסימנים של רפלוקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול