תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/09/2004 | 16:26 | מאת: דניאלה

בבדיקה דם cea שעשיתי יצאה תוצאה של 5.64 קצת גבוה מהממוצע עקב כך הופניתי לצילום המעי הגס ולגסטרואנטרולוג האם לדעתך ההפניה נכונה ומה אומרת תוצאת בדיקת דם כזו האם בהכרח יש משהו יוצא דופן בגוף בעקבות בדיקת דם זו

24/09/2004 | 22:10 | מאת: ד"ר אייל גל

לא כל כך ברור לי מדוע הופנית לבדיקת CEA, זו אינה בדיקת סקירה ורמה מוגברת במקצת אינה בהכרח קשורה לגידולי המעי הגס. הבדיקה משמשת למעקב אחרי ניתוח של סרטן המעי הגס או כשיש ממצא חשוד בבדיקות אחרות. ד"ר גל

25/09/2004 | 22:24 | מאת: דניאלה

בהמשך לתשובתך פניתי לרופא המשפחה והתלוננתי על עיפות וחולשה רופא המשפחה המליץ על בדיקות דם (היות ובמשפחה אצל אמי ז"ל היה סרטן שד) בתוצאות בדיקת הדם התגלה cea גבוה במקצת 5.4 וכתוצאה מכך הופניתי לגסטרו לבדיקת המעי הגס, לפני כשנה התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר וטופלתי באנטיביוטיקה. (עלי לציין כי אני מעשנת) האם כתוצאה מבדיקת הדם הנוכחית - נכון לעשות בדיקת קולונוסקופיה ? (עלי לציין כי אני במעקב סדיר אצל כירורג שד)

25/09/2004 | 22:37 | מאת: דניאלה

הופניתי לבדיקת cea עקב תלונות על חולשה ועיפות מה גם שאמי לקתה בסרטן שד לפני הרבה שנים מלבד זאת לפני כשנה היה לי חיידק הליקובקטר בקיבה וטופלתי באנטיביוטיקה (עלי לציין כי אני מעשנת ונמצאת במעקב סדיר אצל כירורג שד) האם זה נכון כתוצאה מבדיקת cea, גבוהה במקצת 5.4 להפנות אותי לגסטרו ולעשות בדיקת קולונוסקופיה? או האם יתכן כי תוצאת בדיקה זו יצאה גבוהה מכיוון שאני מעשנת? אודה על תגובתך

10/06/2005 | 10:32 | מאת: טניה

האם בדיקת דם ל-CEA משומשת להערכת ההשפעה של טיפול כמוטרפי.למה הערכים יכולים לעלות למרות הטיפול ?

10/06/2005 | 10:34 | מאת: טניה

שכחתי לציין שמדובר בסרטן השד ללא גרורות מרוחקות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול