ביופסיה לכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/09/2004 | 21:16 | מאת: מירי

אני אמורה לעבור בדיקת ביופסיה בכבד. רציתי לדעת מה התהליך? ואיך מבצעים? הפרופ' לא פירט יותר מידיי, אני אמורה להיות מאושפזת בבי''ח למשך לילה. מחכה לתשובה.

24/09/2004 | 18:41 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקה מתבצעת לאחר הזרקה של חומר הרדמה מקומית באזור הצלעות התחתונות מימין, לרב ממקמים את אזור הדקירה ע"י אולטראסאונד (לא תמיד הכרחי). לאחר ההרדמה המקומית מתבצעת דקירה ע"י מחט של הכבד, תהליך הנמשך מספר שניות. לאחר מכן נשארים להשגחה כדאי לוודא שלא מתפתח דימום או סיבוך אחר. ד"ר גל

26/09/2004 | 12:33 | מאת: מירי

תודה על ההסבר המפורט אתה כותב שצריך לוודא שלא מתפתח דימום או סיבוך אחר, למה הכוונה, איזו סיבוכים יכולים להיות? איזה דימום, אם מדברים על אחוזים ?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול