חיידק הליקובטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/09/2004 | 19:13 | מאת: גלית

לפרופ' ירון ניב שלום, אמי סובלת מזה שנה וחצי מחיידק ההליקובטור.היא טופלה בסוגים שונים של אנטיביוטיקה כולל אוגמנטין. הטיפול לא עזר.היא נשלחה לבדיקת קולוסקופיה לצורך איתור החיידק ובבדיקה נמסר כי לא הצליחו לגדל את החיידק. לאחר מכן, פנתה לפרופ' רטן אשר נתן מרשם של סוג אנטיביוטיקה זהה לזו שלקחה בראשית הטיפול, שלא עזרה, ואמר שבמידה וסוג זה של אנטיביוטיקה לא יעזור היא תצטרך לחיות עם החיידק, ללא טיפול. אבקש את עזרתך/ עצתך כיצד מטפלים בבעיה שכן היא סובלת מכאבים. אציין כי היא לוקחת מדי יום כדור "לוסק". תודה, שנה טובה וגמר חתימה טובה גלית גרינברג 03-6023408

24/09/2004 | 18:37 | מאת: ד"ר אייל גל

ממליץ לך לפנות למכון בבילינסון לד"ר שמואלי העוסק בחיידקי הליקובקטר עמידים, ייתכן שכדאי לנסות שוב לגדל את החיידק לבדיקת רגישות או לתת אחד הטיפולים הנסיוניים אצלנו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול