שגרת בדיקות לאדם בן 50

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/09/2004 | 12:49 | מאת: צבי

לפני שנתיים ביצעתי קולונוסקופיה וירטואלית במכון מור.- תקין כל שנה אני עושה סקר במסגרת העבודה. במסגרת הסקר בודקים דם בצואה- תקין. יש לי אנמיה קלה כ 20 שנה אותם ערכים. (הומוגלובין בין 12.3 ל 12.7 ושקיעה קבוע 50.) הייתי לפני חודש אצל פרופ' המטולוג ששלח אותי לכמה בדיקות וקבע שהכל בסדר ואין בעיה המוטולוגית. לאמא שלי יש שנים קוליטיס אולסטרוזה. כל כמה זמן מומלץ לי לעשות קולונסקופיה ? האם וירטואלית זה בסדר ?

24/09/2004 | 18:35 | מאת: ד"ר אייל גל

ההמלצה היא בדיקת צואה לדם סמוי כל שנה, קולונוסקופיה פעם ב 5-10 שנים (אם יש סיפור משפחתי של סרטן המעי כל 5 שנים). אין מספיק נתונים לגבי היעילות של קולונוסקופיה וירטואלית כבדיקת סקירה והיא אינה מגלה קוליטיס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול